След като държавният глава направи забележка на премиера, ответният отговор не

...
След като държавният глава направи забележка на премиера, ответният отговор не
Коментари Харесай

Кирил Петков отвърна на Радев

След като президентът направи забележка на премиера, ответният отговор не закъсня. 

Премиерът Кирил Петков отговори на думите президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден съобщи, че българското посещаване в Северна Македония е било преждевременно. По думите му посешението освен, че не е било преждевременно, „ а е било извънредно доста закъсняло ", написа nova.bg.

„ Истината е, че ние сме изгубили 30 години в тези връзки. Посещението ми освен, че не е преждевременно, то е извънредно закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има дейна позиция, да има градивен звук на деяние, да има ясни цели и прецизен метод. Съжалявам, че сме изпуснали толкоз години. Аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване ", сподели пред публицисти министър-председателят. 

„ Вярвам, че в случай че не желаеме Балканите да останат най-бедните, най-корумпираните в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен на база добросъседство, икономическо развиване ", уточни още той.

Той разяснява и последните събития в " Булгаргаз ". 

„ Сигурен съм че направихме верните стъпки. За „ Булгаргаз ” беше неуместно цената на газа да скача с 30%. Едновременно с това да се отхвърляме от мощности, които идват от Азербайджан, макар че са на по-ниска цена и да се оправдаваме през гръцка връзка, която в следствие нашите снабдители споделиха, че не е проблем да бъде заобиколена през Месемврия. Когато всеки българин би трябвало да заплати с 30% по-висока цена в средата на отоплителния сезон и всички се чудим по какъв начин да се оправим с високите цени на силата, да изпускаме такива благоприятни условия или от нарочна неточност, или от други ползи, за мен е неприемливо ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР